From Cold Case to Gold Case – Case films gefileerd

Luistert u al naar onze Afrit 10 podcasts?

Door de Coronacrisis werd de hoogmis van de reclame, de Cannes Lions, uitgesteld naar oktober 2020. Dat betekent meer tijd voor die broodnodige case film. En toeval of niet, Peter Ampe schreef er een boek over.
Zijn insteek? Een goed idee voor een advertentie krijgt niet altijd de belangstelling die het verdient. Een belangrijke reden hiervoor is een case film die gewoon niet voldoet. Een case film die geen jury kan overtuigen. En een fantastisch idee dat een eenzame dood sterft zonder erkenning.
Peter Ampe, Chief Creative Officer bij Famous Grey, wil daarin verandering brengen en schreef zijn ervaringen, tips en visie neer in het boek ‘From cold case to gold case’.

Mediahuis Advertising ging op gesprek met Peter Ampe en Isabel Van den Broeck, Managing Director bij Creative Belgium.

(lees verder onder de foto)

Case films worden steeds belangrijker.
In de complexe wereld van advertising moet een reclame-idee samengevat kunnen worden in 1 korte case film. Geen makkelijke opdracht dus.

Ilse: Waar ligt dan net het probleem?

Peter Ampe: Creatieven zijn getraind om concept providers te zijn. Een goed idee vinden aan de hand van inzichten. Een case-film vraagt andere kwaliteiten. Je moet als het ware een geboren story-teller zijn. Je moet je publiek ettelijke minuten weten te boeien door de verschillende touchpoints met elkaar te linken. En daar zijn creatieven vaak niet op getraind.

Ilse: Welke elementen moet een goede case film zeker bevatten?

Isabel: Vermijd clichés. Dat vind ik een echte valkuil. Een jury kan na een hele dag case films kijken een zeker onverschilligheid ontwikkelen. De case films die er net dan met een zekere frisheid uitspringen worden ’s avonds meegenomen op restaurant en worden besproken.

Benieuwd naar alle vragen?

Beluister onze podcast:


Benieuwd naar het hele verhaal?

Koop hier het boek:

Recent toegevoegde artikelen

Bekijken
Mediahuis Advertising introduceert AdStudio, een one-stop-shop voor online campagnes.
Mediahuis Advertising introduceert AdStudio, een salestool en one-stop-shop voor het plaatsen van campagnes op de nieuwssites van Mediahuis in combinatie met Facebook, Instagram en Google Search.

 

De regie wil hiermee voornamelijk de markt van de kleinere KMO’s en handelaars servicen, voor wie het opzetten van digitale campagnes vaak nog als complex ervaren wordt. Tegelijkertijd verstevigt Mediahuis Advertising op die manier haar digitale positie in de Belgische advertentiemarkt.Voor de ontwikkeling van de tool werd beroep gedaan op Nexta, een Deense softwarepartij die reeds verschillende Europese uitgevers en classifieds websites in hun digitale transformatie heeft geholpen.

Bekijken
Het wordt een warme zomer bij Mediahuis Advertising!

De zomer van 2020 wordt er één om nooit te vergeten: onze vakantieplannen zijn stevig door mekaar geschud en het coronavirus besliste dat we op een andere manier op vakantie zullen gaan. Maar dat hoeft niet slecht te zijn, want wij bij Mediahuis Advertising garanderen een warme zomer met het nieuwe inspiratieplatform BLIJF.