Het Nieuwsblad lanceert Vrouw en Koers

De belangstelling van vrouwen voor de racefiets groeit enorm. En ook het vrouwenwielrennen is aan stevige upgrading toe. Het Nieuwsblad pakt daarom uit met de nieuwe rubriek Vrouw en Koers, die onderdak krijgt op de pagina's en op de website van Sportwereld.be.

Vrouw en Koers is in de eerste plaats berichtgeving over het vrouwenwielrennen. Boegbeelden van Vrouw en Koers worden nationaal kampioen Jolien D'hoore en de internationale vedette Marianne Vos. Beiden zullen regelmatig een column/advies schrijven. Daarnaast is er  wielercoach Paul Van den Bosch die regelmatig adviezen zal geven over fietsen, voeding en training. Een reeks vrouwelijke BV's verklaren hun liefde voor de racefiets en de redactie fietst ook heel Vlaanderen af op zoek naar alle vrouwelijke wielerclubs.

Net zoals in het mannenwielrennen opent Het Nieuwsblad het wielerseizoen met een 'parlement' van gewezen vrouwelijke renners en verkent de voormalige kampioene Sofie De Vuyst met videocamera de parcoursen van de topklassiekers in het vrouwenwielrennen.

In het najaar plant Het Nieuwsblad nog een mooi initiatief. De krant ambieert in de omgeving van Gent het grootste vrouwelijke wielerpeloton ooit aan de start te brengen van een cyclotocht voor wielertoeristen.

Vrouwen en koers op www.nieuwsblad.be/vrouwenkoers en voortaan ook veel nadrukkelijker op de krantenpagina's van Sportwereld.