Media Groep Limburg kiest nieuwe naam: Mediahuis Limburg

Sittard, 1 mei 2018 - Media Groep Limburg kiest nieuwe naam: Mediahuis Limburg.

Media Groep Limburg gaat vanaf vandaag (1 mei 2018) verder onder een nieuwe naam: Mediahuis Limburg. Ook de commerciële verkooporganisatie van Media Groep Limburg, voorheen Concentra Media Nederland, kiest voor de nieuwe naam Mediahuis Limburg.

Het Limburgse mediabedrijf, uitgever van de multimediale nieuwsmerken De Limburger, VIA Limburg, WijLimburg en Limburgvac, onderstreept hiermee zijn verbondenheid met de snelgroeiende Belgisch-Nederlandse Mediahuis-groep enerzijds en zijn verankering in de Limburgse samenleving anderzijds.

In Nederland behoren naast Mediahuis Limburg ook Telegraaf Media Groep (TMG) en NRC Media tot de Mediahuis-groep. De meest bekende nieuwsmerken van Mediahuis in België zijn Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Mediahuis verkoopt dagelijks (online en print) zo’n 1,4 miljoen kranten. Het bedrijf telt ruim 3.200 medewerkers, waarvan 275 bij Mediahuis Limburg.

De beide directeuren van Mediahuis Limburg, Dominic Stas (CEO) en Henk Pansters (COO), zijn blij met de nieuwe naam. “Mediahuis is in relatief korte tijd ook in Nederland uitgegroeid tot een toonaangevend multimediabedrijf en wij in Limburg hebben hieraan een wezenlijke bijdrage geleverd, aldus Dominic Stas. “Bovendien kijken we vol vertrouwen naar de toekomst. Samen met de andere uitgevers in de groep zetten we vol in op de digitale transformatie van ons portfolio. De kracht en snelheid waarmee we De Limburger en onze andere nieuwsmerken weten te vernieuwen, nemen met de dag toe."

“Wat bovendien voor ons heel belangrijk is, is het sterke geloof van Mediahuis in onafhankelijke en betrouwbare journalistiek en de waarde ervan voor onze vrije samenleving” vult Henk Pansters aan. “Precies dat is ook onze overtuiging. De naam Mediahuis Limburg was voor ons dan ook een voor de hand liggende keuze. Wij zijn bouwers van een aantrekkelijk en toegankelijk platform met nieuws, informatie en diensten dat relevant is voor alle Limburgers. Nieuwsproducten die de Limburgers vooruit helpen in hun dagelijkse leven. Een betere naam als Mediahuis Limburg is niet denkbaar.”