Mediahuis Connect: geen commerciële boodschappen rond gevoelige videocontent

Mediahuis Connect ontwikkelde recent een tool waarmee het proactief gevoelige videocontent vrijwaart van commerciële boodschappen. Adverteerders krijgen hierdoor de garantie dat hun boodschap en bijgevolg het dna van hun merk, niet aan deze soms uiterst delicate nieuwsbeelden wordt gelinkt.

Onlangs nam de Mediahuis videoredactie een nieuwe redactietool in gebruik die redacteurs toelaat om proactief, delicate en soms ontstellende nieuwsbeelden, in de redactiesoftware aan te vinken als ‘gevoelige content’. Hierdoor worden deze beelden gevrijwaard van enige verdere commercialisering.

Patrick Saliën, hoofd van de Mediahuis videoredactie : “Kwaliteit is onze absolute prioriteit. Het is zowel naar lezer als adverteerder toe een fout signaal wanneer je schokkende en soms gruwelijke nieuwsbeelden zou gaan linken aan een commerciële boodschap. De nieuwe tool laat ons toe om hierop te anticiperen en bepaalde content, denk aan expliciete oorlogsbeelden of beelden van ernstige verkeersongevallen, omwille van hun delicate karakter meteen uit te sluiten van pre- en post-rolls.”

Peter Verrept, Business Development Manager Video Mediahuis Connect: “Met de ontwikkeling van deze nieuwe tool komen we tegemoet aan de bezorgdheid van adverteerders en mediabureaus die hun online videocampagnes niet graag terecht zien komen in een uiterst gevoelige context. Wij garanderen hen vandaag niet alleen een kwalitatieve omgeving maar ook een context die niet ingaat tegen het dna van hun merk. We willen een absolute meerwaarde bieden aan de campagnes van onze partners, zowel wat branding als sales activatie betreft.”

Als grootste Belgische online traffic provider is Mediahuis Connect elke maand goed voor 18 miljoen video views via de sites standaard.be, nieuwsblad.be, gva.be, hbvl.be, vier.be, vijf.be en l’avenir.net. Samen met partner SBS Belgium, zet Mediahuis Connect op die manier het grootste lokale video-aanbod in de markt, goed voor een totaal vermarktbaar volume van meer dan 40 miljoen views per maand.