Mediahuis fietst voor Kom op tegen Kanker

Tijdens het hemelvaartweekeinde wordt voor de vijfde keer de 1.000 km van Kom op tegen Kanker georganiseerd. Dit jaar nemen 550 teams deel met zowel geoefende als gelegenheidsfietsers. Zij rijden vier dagen na mekaar, van donderdag 28 mei tot en met zondag 1 juni. De totale afstand bedraagt 1.000 km, onderverdeeld in acht etappes van telkens 125 km, één in de voor- en één in de namiddag. De teams bestaan uit minimum één en maximum acht renners.

Om te mogen starten moet elk team zich engageren 5.000 euro sponsorgeld in te zamelen. Het geld gaat rechtstreeks naar Kom op tegen Kanker. In 2014 zal het geld besteed worden aan het onderzoek naar de diagnose en therapie van residuele tumorcellen en metastasen (uitzaaiingen).

Mediahuis doet dit jaar mee met liefst acht teams! 45 medewerkers nemen de start en hebben zich de voorbije maanden ingespannen om het nodige sponsorgeld bijeen te brengen. In totaal werd 53.938 euro ingezameld. Dit schitterende resultaat werd mogelijk gemaakt door giften van familie, vrienden en kennissen. Daarnaast konden onze acht ploegen rekenen op de gulle steun van heel wat sponsors. Een gemeend woord van dank aan allen die hebben bijgedragen aan deze mooie realisatie.

www.1000km.be