Mediahuis neemt NRC over

Mediahuis Nederland en Lux Media, waarvan de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria grootaandeelhouder is, hebben een akkoord bereikt over de overname van NRC Media Holding, NRC Media en NRC Lux (samen NRC).

Mediahuis Nederland is een dochtervennootschap van het Belgische Mediahuis, waarin tevens een minderheidsparticipatie zal worden genomen door Stichting Democratie en Media en Vereniging Veronica.

De voorgenomen overname is onderworpen aan de goedkeuring van de Nederlandse mededingingsautoriteit (ACM) en het advies van de Ondernemingsraad van NRC. Ook zal de redactieraad van NRC in de gelegenheid worden gesteld zijn zienswijze ten aanzien van de voorgenomen overname kenbaar te maken.

NRC en Mediahuis delen de overtuiging dat onafhankelijke journalistiek een belangrijke meerwaarde levert aan de democratische samenleving. Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis: “Wij zijn trots dat NRC deel zal uitmaken van Mediahuis. NRC Handelsblad en NRC Next zijn sterke titels die staan voor uitstekende en genuanceerde journalistiek. Wij kijken uit naar een vruchtbare en inspirerende samenwerking met onze nieuwe Nederlandse collega's.”

De acquisitie van NRC sluit aan bij de toekomststrategie van Mediahuis.
Gert Ysebaert: “Deze beoogde overname is een mijlpaal die ons zal versterken in de verdere journalistieke en digitale ontwikkeling van onze nieuwsmerken. Met Stichting Democratie en Media en Vereniging Veronica hebben we twee Nederlandse partners gevonden die de maatschappelijke rol van media in het algemeen en NRC in het bijzonder mee wensen te ondersteunen.”

NRC is uitgever van de avondkrant NRC Handelsblad, het ochtendblad nrc.next, nrc.nl en verschillende webwinkels en apps. NRC Media Holding is een jong bedrijf, maar beheert met NRC Handelsblad cultureel erfgoed. De titel is in 1970 ontstaan uit een fusie van het Algemeen Handelsblad (1828) en de Nieuwe Rotterdamsche Courant (1844). NRC Handelsblad en de andere nieuwsmerken van de groep richten zich met kwaliteitsjournalistiek op de Nederlandse beslisser van vandaag en morgen.