Mediahuis NV en VP Exploitatie N.V. dienen biedingsbericht ter goedkeuring in bij AFM

Mediahuis NV en VP Exploitatie N.V. dienen biedingsbericht ter goedkeuring in bij AFM

Antwerpen, Goirle, 8 maart 2017 – Mediahuis NV (“Mediahuis”) en VP Exploitatie N.V. (“VP Exploitatie”) hebben vandaag, zoals aangekondigd, een aanvraag tot goedkeuring van hun biedingsbericht ingediend bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten ("AFM"). Deze aanvraag heeft betrekking op het voorgenomen aanbevolen openbaar bod in contanten op alle geplaatste en uitstaande aandelen en certificaten van aandelen in het kapitaal van Telegraaf Media Groep N.V. (“TMG”).

Na goedkeuring door de AFM zullen Mediahuis en VP Exploitatie het bod uitbrengen door publicatie van het biedingsbericht.

Op zondag 5 maart jongstleden maakten TMG, Mediahuis en VP Exploitatie bekend een voorwaardelijke overeenkomst te hebben getekend met betrekking tot een aanbevolen openbaar bod in contanten van EUR 6,00 (cum dividend) door Mediahuis en VP Exploitatie op alle geplaatste en uitstaande aandelen en certificaten van aandelen in het kapitaal van TMG. Mediahuis houdt een strategisch belang van 17,94% in TMG en VP Exploitatie houdt een strategisch belang van 41,31% in TMG. Samen houden Mediahuis en VP Exploitatie 59,25% van de aandelen in TMG.