De Standaard en DS Avond samen in één nieuwe app

De Standaard pakt uit met een volledig vernieuwde app die alle digitale edities en bijlagen van de krant bevat (De Standaard en DS Avond). De nieuwe, gebruiksvriendelijke weergave is helemaal geoptimaliseerd voor zowel pc,  tablet als smartphone.

Sinds 2011 kunt u de krant op tablet zowel in een digitale weergave als in een papieren weergave (pdf) lezen.  Op smartphone was enkel de papieren weergave beschikbaar.  De digitale weergave werd nu grondig vernieuwd, waardoor die ook geschikt is voor smartphone.

Op basis van gebruikersfeedback werden in de digitale weergave twee niveaus gecreëerd. Lezers komen binnen op een brede overzichtspagina, waar alle krantenartikels in kolommen naast elkaar gepresenteerd staan. Dit biedt de mogelijkheid de krant zeer snel te scannen. Wanneer u een artikel aantikt, opent het op volle schermbreedte zodat u het rustig kunt lezen. Nadien kunt u verder swipen naar een volgend artikel of terugkeren naar het overzicht.

Ook het digitale magazine dS Avond, dat tot vandaag een aparte app had,  kreeg dezelfde navigatiestructuur. Inhoudelijk verandert het niet. dS Avond verschijnt elke werkdag om 17 uur. dS Weekblad is vanaf nu eveneens in een digitale weergave beschikbaar. dS Magazine volgt later.

Met de apps dS krant en dS Nieuws heeft De Standaard nu twee apps waar u de journalistiek van De Standaard kunt ervaren. De apps bieden elk een antwoord op een andere nieuwsbehoefte. In dS krant vindt u op vaste momenten de integrale publicaties van De Standaard. dS Nieuws biedt u de aanhoudende nieuwsstroom, aangevuld met meer uitgebreide Plus-artikels.